Checklist: zo herken je een goede investering in vastgoed

Geld brengt niets op als het op je spaarboekje staat. Wil je het wel beleggen, maar weet je niet goed hoe? Dankzij deze checklist vind je een slimme investering waarmee je de bal – of je spaargeld – niet kan misslaan.

1. Een hoog rendement

Uiteraard wil je een investering met een zo hoog mogelijk rendement. Als je kiest voor een appartement in CityLoft, kan je rekenen op een rendement van 3,11%!

2. Ligging in de stad

Hét motto van de vastgoedwereld? Locatie, locatie, locatie. Ligt het pand in een gewilde buurt zoals het centrum van Hasselt? Dan ben je er vrijwel zeker van dat je altijd een huurder zal vinden.

3. Nieuwbouw

Investeren in nieuwbouw is veel veiliger dan in een bestaand pand beleggen. Bij nieuwbouw krijg je immers niet te maken met verborgen gebreken of extra kosten. Zo zal je normaal gezien de eerste 20 jaar geen geld moeten investeren in renovaties bij de aankoop van een nieuwbouwpand.

4. De ideale grootte

Investeer je voor de eerste keer in vastgoed? Dan ga je best niet voor een appartementencomplex van 20 appartementen of een luxevilla. Begin met een klein appartement en bouw geleidelijk op. Zo krijg je de kans om de markt beter te leren kennen voordat je grote investeringen doet.

Pssst: al gemerkt dat CityLoft aan al deze criteria voldoet? Maak snel een afspraak om jouw investeringsmogelijkheden vrijblijvend te bespreken!