Fact check: is investeren in vastgoed écht slimmer dan sparen?

Verzamelen jouw spaarcenten ook nog steeds stof op een spaarboekje dat amper iets opbrengt? Je zou beter overschakelen naar een ‘betonnen’ spaarrekening door je spaargeld te investeren in vastgoed. Nog niet overtuigd? Na het lezen van deze 3 redenen vast wel!

1. Je hebt geen last van inflatie

Terwijl het geld op je spaarboekje op termijn minder waard is door inflatie, stijgt de waarde van je vastgoed met de tijd. Bovendien blijft de afbetaling van je lening stabiel. Als je je pand later verkoopt, is het dus meestal meer waard dan de prijs waarvoor je het kocht. Verhuur je het? De huurprijzen stijgen dan weer wél dankzij de inflatie, waardoor jij op termijn een hogere huurprijs voor het pand kan vragen.

2. Je kan rekenen op een hoger rendement

Terwijl je spaarboekje tegenwoordig maar weinig extra oplevert en je zelfs geld kost door inflatie, kan je bij een investering in vastgoed rekenen op een flink rendement. Zo is het rendement bij CityLoft 3,11%.

3. Je huurders betalen je lening (bijna) af

Kies je investering slim: met een maandelijkse lening die overeenkomt met – of nóg beter: lager is dan – de geschatte huurinkomsten. Zo betalen jouw huurders in de toekomst je hypotheek af, maar heb jij op het einde van de rit wel een extra eigendom.

Interesse? Maak snel een afspraak via hello@cityloft.be om jouw investeringsmogelijkheden vrijblijvend te bespreken!