Gespot: de 10 hipste hotspots van Hasselt

De hotspots rijzen in Hasselt als paddenstoelen uit de grond. Of liever: als fantastische liefdesrestaurants, shopparadijzen en heuse beautyhemels. Deze nieuwe én gevestigde adresjes mogen alvast niet op jouw to-visitlijstje ontbreken.

1 | Zuppa: originele luxesoepjes slurpen

Van een oerdegelijke tomatensoep met balletjes tot een zinnenprikkelende witloof- en zoete aardappelsoep met brie en notenolie: bij Zuppa zijn alle verse soepjes gemixt met een topping van liefde. En dat proef je: de mengsels zijn minstens zo hartverwarmend als de ontvangst van soepgenie Heleen en haar collega-mixmasters. Zuppa is ondertussen een echt begrip in Hasselt en werd zelfs al meermaals verkozen tot beste soepbar van Vlaanderen.
Zuppa, Botermarkt 13
120 meter van CityLoft Hasselt Raamstraat

2| Marloo’s: gezond lunchen en chill aperitieven

Als ontbijt een bourgondische ‘Breakfast Bonanza’, als lunch ‘Toast bijna te gezond’ (onze favoriet!) en als fingerfood bij je afterwork aperitief de vleesplank ‘The Godfather, part IV’. Bij Marloo’s eet je goudeerlijke gerechten in een gezellige en ongedwongen setting waar de dag altijd eventjes op pauze staat.
Marloo’s, Minderbroedersstraat 5
150 meter van CityLoft Hasselt Raamstraat

3 | La Bottega: one-stop shop voor schoenen, mode én lunch

Het ultieme lifestyleparadijs van de Hasselaar mocht natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Bij conceptstore La Bottega vind je fashion, beauty en accessoires voor hem, haar én de mini me’s. In de bistro bekom je met een stomende kop koffie of snelle lunch. Je kunt zelfs een afspraak maken voor een complete make-over met styliste en beauty-experte. En het beste? Je kunt meteen voor je huisgenoten paraderen met je nieuwe look, want La Bottega ligt vlak langs je nieuwe loft!
La Bottega, Paardsdemerstraat 9
10 meter van CityLoft Hasselt Raamstraat

4 | Oui: Scandinavische hebbedingenhemel

Bij Oui vind je de leukste Scandinavische mooimakers voor in je interieur, slimme gadgets die je leven wat makkelijker maken en de grappigste (design)cadeaus om te laten inpakken en zelf mee uit te pakken. Kortom: leuke musthaves buiten categorie waar zelfs de meest bedeesde persoon hebberig van wordt. Onmogelijk om er buiten te lopen zonder iets te vinden!
Oui, Aldestraat 50
450 meter van CityLoft Hasselt Raamstraat

5 | Café Café: pintelieren en feestvieren

Of je nu een gezellige pint wil drinken met vrienden of je dansbenen wil losgooien op alternatieve beats: Café Café combineert het beste van beide uitgaanswerelden. In het eerste deel spot je vooral de tooghangers, in het achterste deel de feesters. Houd ook zeker de eventkalender in het oog, want in Café Café kun je regelmatig een optreden van een lokale óf minder lokale band meepikken. En dankzij het handige nieuwe steegje langs CityLoft hoef je straks niet meer om te lopen!
Café Café, Meldertstraat 40
350 meter van CityLoft Hasselt Raamstraa

6 | King Kong Coffee: beestig goede koffie

Een presentatie voor je werk voorbereiden, een groepswerk met je medestudenten houden of gewoon een pauze tussen het shoppen door? Bij King Kong Coffee doe je het over een goeie, dampende kop. De wifi is er gratis, de sfeer gezellig (check zeker de giga apenkop aan de muur) en de koffie goedkoop. Je koopt er je dagelijkse cafeïneboost al vanaf € 1,80. Monkey business op z’n best.
King Kong Coffee, Maastrichterstraat 58
300 meter van CityLoft Hasselt Raamstraat

7 | Osteria Moretti: gastronomische dolce far niente

In Osteria Moretti laten de getalenteerde chef-kok Alexander en gastvrouw Tiana je proeven van de Italiaanse keuken én gastvrijheid. Kom er een kleine hap lunchen, een goeie kop koffie drinken, aperitieven na het werk of smullen van een 4- of 5-gangendiner. Met de kwaliteit van Slagmolen en Hertog Jan, in de sfeer van een gezellige huiskamer.
Osteria Moretti, Aldestraat 20
300 meter van CityLoft Hasselt Raamstraat

8 | Rosch: culinair liefdesverhaal

Chef-kok Glenn Ross en gastvrouw Nicole Schellekens leerden elkaar kennen in Hof van Cleve en trokken al richting Australië om er een jaar lang voor The Fat Duck te werken. Ondertussen werken ze sinds voorjaar 2017 in hun eigen restaurant Rosch, een samentrekking van hun achternamen, en hebben ze al een mooie score van 14/20 bij Gault&Millau. Onze ultieme favoriet? Dessert Fairybread, een kleurrijke en ultra-Instagramwaardige creatie met cheesecake, popcorn en mango.
Rosch, Dorpsstraat 34
450 meter van CityLoft Hasselt Raamstraat

9 | Les Soeurs: de Heilige Drievuldigheid van musthaves

Het begon allemaal met de iconische Gladys-armband die de drie zussen Kay, Clio en Julie helemaal zelf maken. Je zag ‘m misschien al om de pols van Astrid ex-Brian Coppens of Hanne Troonbeeckx. Ondertussen runnen ze al een tijdje hun eigen flagshipstore Les Soeurs waar ze niet alleen originele juwelen, maar ook kleding en interieurspullenverkopen.
Les Soeurs, Kapelstraat 36
500 meter van CityLoft Hasselt Raamstraat

10 | Brushbar: all-in beautyverwennerij

Wilde nacht uit gepland of moet je naar een trouw? Brushbar has got you covered. Je krijgt er een heuse koninginnenbehandeling met een professionele brushing en make-uplook die perfect bij je past. Ook je nagelskrijgen een volledige make-over, voor een totale verzorgde look aan je vingertoppen. Mét glaasje bubbels, uiteraard. Proost!
Brushbar, Maastrichterstraat 103 A
450 meter van CityLoft Hasselt Raamstraat