5 tips voor een stressvrije verhuis

Yes, je hebt je droomloft gevonden! Maar nu begint de échte stress pas: verhuizen. Met deze slimme tips en tricks wordt jouw verhuis een fluitje van een cent. Inpakken en wegwezen … naar je CityLoft!

1. First things first: ruim op

Ga voordat je begint in te pakken, eens met de grove borstel doorheen je spullen. Want geef toe: die lelijke souvenirs van je tripje naar Ibiza heb je echt niet meer nodig en zorgen tijdens de verhuis alleen maar voor overbodige ballast. Sorteer al je spullen in drie dozen: weggooien, weggeven en meenemen.

2. Maak een goede planning

Cliché, maar een waarheid als een koe (cliché intended): een goede voorbereiding is het halve werk. Maak dus een planning op: wanneer stop je al je spullen in dozen, wanneer is de effectieve verhuis, etc. Een to-dolijstje is zeker geen overbodige luxe!

3. Labels, labels, labels

Niets zo vervelend als duizend-en-een dozen waarvan je geen flauw idee hebt wat erin zit. Schrijf daarom op alle dozen wat erin zit én in welke ruimte ze horen. Doos met privéspullen zoals een dagboek of oude liefdesbrieven? Schrijf dan ‘oude schoolboeken’ op de doos: níémand die hem ‘per ongeluk’ zal openen tijdens de verhuis!

4. Opgelet: breekbaar!

Doos in, auto in, auto uit en op de grond: je spullen maken heel wat mee tijdens een verhuis. Zorg er daarom voor dat je je breekbare spullen extra goed beschermt: draai ze in krantenpapier of wikkel ze in kleding of handdoeken.

5. Pak een survivalkit

De spullen die je het eerst nodig hebt, pak je best in een aparte doos in. Denk bijvoorbeeld aan je toilettas, slaapkleding, een handdoek, keukenrol, vuilzakken, bestek, …
Pssst: wist je trouwens dat je CityLoft volledig bemeubeld is? Grote stukken hoef je dus – oef! – niet te verhuizen.
Lees hier nog 5 andere hotelservices die je bij je nieuwe loft krijgt!